tisdag 29 januari 2013

Extra kladdig kladdkaka med nötter & chokad.

Hittade det här recepet i Expressens Mitt kök tidning härom dagen. Blev sugen direkt, modifirerade det dock något, med vit choklad som topping och med hackade hasselnötter istället för mjölkchoklad och jordnötter. Men man kan ju toppa med vad man känner för. Fantastiskt god blev den ialla fall, godast dagen efter då den fått sätta sig lite. Kladdig i mitten, och saftig hela vägen igenom, lite söt med den vita chokladen, och crunchy med nötterna på. Helt enkelt perfekt! 


Recept: 
(ca 12 bitar)
Ingredienser: 
300 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 dl kakao
100 mjölk/blockchoklad

Topping:
1-2 dl hackade nötter
100 g hackad choklad.

Sätt ungen på 175 grader, smöra och bröa en springform ca 20-22 cm.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg och socker vitt & poröst. Blanda vetemjöl och kakao, vispa ned smör och mjölblandningen växelvis i äggsmeten. Hacka chokladen fint och tillsätt i smeten, rör till en slät smet. Fördela smeten i formen och strö över choklad och nötter. 
Grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 20-25 min. Var inte rädd att ta ut kakan för tidigt, knepet är att låta den vara lite lös i mitten, det stelnar då den svalnar! 

tisdag 22 januari 2013

Semlor & dagens loppisfynd!

Kunde inte hålla mig längre! 
Vart så sugen på semlor idag, så var tvungen att slänga ihop några efter att jag varit på loppis och druckit kaffe hos Jonna. Jag gillar mandelmassa, men konstigt nog inte i semlor, så jag gör dem oftast med vaniljcreme istället, och kanske någon enstaka med mandelfyllning till min sambo.

Så här blev mina. Skall ta med mig några på jobbet i  morgon. 
Var på Erikshjälpen idag och fyndade en jättefin tekanna för 25 kronor och en jättesöt liten kruka med fat. Blev ju perfekt till min hemtrevnad.  

tisdag 1 januari 2013

Gott Nytt År!

Gott nytt år alla fina bloggläsare! Hoppas att alla har haft en fin jul och en bra nyårsafton! 
Min jul har varit lika mysig som den alltid brukar vara, har fått mycket biobiljetter i julklapp, så det är tur att det här året kommer bli ett bioår som det ser ut! Längtar!

På nyårsafton jobbade jag, och på kvällen bjöd jag några goda vänner på nyårsbuffé! Vi hade spelkväll och skålade in det nya året på balkongen med gott mousserande efter en väldigt sprakande söt efterrätt.
Jag verkligen älskar att ha middagsbjudningar! Tack alla för en strålande kväll.






 Jag bjöd på plockmat av olika de slag, och ett utav dem hade jag inte provat förut, men hittade receptet i en "mitt kök" tidning häromdagen, potatispizza.(bilden längst ned till höger.)
De vart supergoda, lättätna, rejäl i smaken, och är ett recept jag helt klart kommer att spara. 

Recept: 
(blir två pizzor)
4 st stora tortillabröd
ca 5 st tunnt skivade potatisar
ca 100 g spenat
1 burk Skånemejerier peppar gratäng cremé

Lägg två tortilla bröd på varandra ovanpå ett bakplåtspapper. 
Täck hela skivan med bladspenat, och sedan potatisen. 
Bred ut gratängcremén, och grädda i ugnen på 175 grader tills de fått en fin gyllene färg. 
Skär i tårtbitar, och servera! Perfekt att ha till buffén, bara att värma på dem lite innan servering!

Gott Nytt År! 

Polkadrömmar!

Vart så sugen på att baka mammas drömmar häromdagen, men ville göra dem lite annorlunda. Så kom på att man kunde smaksätta dem med polkagrisar! Det blev hur gott som helst, detta måste ni prova! 


Recept:
200 g smör
140 g florsocker
120 g strösocker
2 msk vaniljsocker
200 g mjöl
1½ tsk hjorthornssalt
4-5polkagriskäppar

Lägg polkastängerna i en plastpåse och använd tex. en kavel att banka med, till småbitar/pulver. Blanda alla ingredienser och knåda till en följsam deg. Rulla dem till små kulor, gör dem hellre för små än för stora då de flyter ut i ugnen. Sätt ugnen på 125 grader, grädda dem i ca.20 minuter 

Fantastiskt gott!